Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus! Couponcode
Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus!
  • Hidden

Regievisie (fictie)

Hoe kom je tot een goede regievisie voor je fictieproject? Door Remy van Heugten Deelnemen (€45.00 Excl. BTW)
€45.00 (Excl. 21% BTW)

Regievisie (fictie)

Gratis met All-Access Pass

Wat hebben wereldwijd geprezen filmmakers als Paul Verhoeven, Werner Herzog en Woody Allen met elkaar gemeen? Buiten het feit dat ze decennialang nationaal en internationaal gevierde films maken, onderscheiden ze zich van een groot deel van de regisseurs door een kenmerkende, eigenzinnige visie. Deze visie vertaalt zich niet alleen in de inhoud van de films, maar ook op stilistisch vlak. In deze online course ‘regievisie (fictie)’ leer je in zes modules hoe je tot een goede regievisie kunt komen.

Deelnemen

Over de cursus

Wat hebben wereldwijd geprezen filmmakers als Paul Verhoeven, Werner Herzog en Woody Allen met elkaar gemeen? Buiten het feit dat ze decennialang nationaal en internationaal gevierde films maken, onderscheiden ze zich van een groot deel van de regisseurs door een kenmerkende, eigenzinnige visie. Deze visie vertaalt zich niet alleen in de inhoud van de films, maar ook op stilistisch vlak. Wie een ‘Verhoeven’ of ‘Herzog’ op televisie voorbij ziet komen, herkent hem vrijwel direct.

Ook het recente internationale succes van de Vlaamse film kan (deels) verklaard worden vanuit dit perspectief. De nieuwe makers die daar aan het begin van deze eeuw opstonden kenmerkten zich allen door een onderscheidende authentieke, persoonlijke visie op verhalen die ze wilden vertellen en hoe dit in beeld werd gebracht. Denk bijvoorbeeld aan films als Aanrijding in Moscou (2008, Christophe van Rompaey) en Dagen zonder Lief (2007, Felix van Groeningen).

Een goede regisseur kenmerkt zich, kortom, vaak door een eigen, herkenbare visie en stijl. Deze visie heeft niet alleen betrekking op de inhoud van de film en de verhalen die de regisseur wil vertellen, maar ook op bijvoorbeeld beeld, geluid, acteurs en montage. Het schrijven van een regievisie is een van de eerste en belangrijkste stappen bij het ontwikkelen en realiseren van een film.

In deze online course ‘regievisie (fictie)’ leer je in zes modules hoe je tot een goede regievisie kunt komen. De modules waaruit de course bestaat zijn:

  1. Wie ben ik als filmmaker?
  2. Het ‘waarom’ van de regievisie
  3. De inhoud: het analyseren van het (ruwe) scenario
  4. De vorm: een beeld vormen van beeld, geluid en toon op basis van het (ruwe) scenario
  5. De regievisie en heads: werking en wisselwerking met (mogelijke) crew
  6. De regievisie en de cast: werking en wisselwerking met (mogelijke) cast

Dit begeleidende handboek biedt tips, tricks en achtergrondinformatie per module. Ook vind je hier oefeningen bij de betreffende modules. Samen met de video’s per module krijg je zo een beeld van de onderwerpen die aan bod komen. Aan het eind schrijf je zelf een regievisie. Deze regievisie is gebaseerd op een script dat bij de cursus is bijgevoegd. Na module 6 kun je de uiteindelijke film zien en kijken of jouw visie heel anders is dan die van de regisseur van de film.

Wanneer je vragen hebt over deze cursus, kun je altijd terecht op het forum.

Over de expert

Remy van Heugten

Remy van Heugten is prijswinnend regisseur en vooral bekend van het veelgeprezen Gluckauf. Ook maakte hij onder meer Hoe overleef ik? en Valentino.

Het leerplan

Cursus Content

Modules Status
1

Wie ben ik als filmmaker

2

Het 'waarom' van een regievisie

3

De inhoud: het analyseren van het (ruwe) scenario

4

De vorm: een beeld vormen van beeld, geluid en toon o.b.v. het (ruwe) scenario

5

De regievisie en heads: werking en wisselwerking met (mogelijke) crew

6

De regievisie en cast: werking en wisselwerking met (mogelijke) cast

CineSud leden ontvangen korting en voordelen op alle aankopen binnen Cinecademy. Meer informatie