Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus! Couponcode
Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus!
  • Hidden

Hoe werk je samen met je heads en cast? (fictie)

De rol van de regisseur en de juiste keuze voor en goede band met je acteurs en heads. Door Pieter Kuijpers Deelnemen (€39.00 Excl. BTW)
€39.00 (Excl. 21% BTW)

Hoe werk je samen met je heads en cast? (fictie)

Gratis met All-Access Pass

In de eerste fase van deze cursus kijken we naar de rol van de regisseur en hoe je vanaf de ontwikkeling van een filmplan komt tot een invulling van je cast en crew. Hoe bepaal je met wie je samenwerkt en met wie niet? Hoe vorm en communiceer je je visie? In de tweede fase kijken we naar het proces vanaf vlak voor het moment dat je gaat draaien tot het moment dat de film vertoond gaat worden. Hoe ziet het werken op een set eruit? Hoe ga je om met feedback? Ook kijken we specifiek naar de relatie tussen de regisseur en de producent.

Deelnemen

Over de cursus

Als regisseur ben je de spin in het web op een filmset, de persoon waar alles om draait. Je stuurt niet alleen je acteurs aan, maar bent doorgaans ook al vanaf het begin van de productie betrokken bij alle beslissingen die genomen worden, zowel op artistiek als zakelijk vlak. Het beeld dat een regisseur alleen maar ‘Actie!’ roept op een set is allang achterhaald.

In de eerste fase van deze cursus kijken we naar de rol van de regisseur en hoe je vanaf de ontwikkeling van een filmplan komt tot een invulling van je cast en crew. Hoe bepaal je met wie je samenwerkt en met wie niet? En hoe vorm je je visie en hoe veranderlijk is deze naar aanleiding van gesprekken en repetities met cast en crew?

  • Hoe werk je samen met je heads?
  • Hoe ga je om met acteurs?
  • Hoe kies je je cast- en crew-members?
  • Hoe vorm je een eensgezinde visie in samenwerking met alle medewerkers?

In de tweede fase kijken we naar het proces vanaf vlak voor het moment dat je gaat draaien tot het moment dat de film vertoond gaat worden. Hoe ziet het werken op een set eruit? Hoe belangrijk is de relatie met en invloed van het publiek? Hoeveel moet je je aantrekken van feedback van anderen? Ook kijken we specifiek naar de relatie tussen de regisseur en de producent.

De cursus is opgebouwd uit de volgende modules:

  1. Welke rol heb je als regisseur en hoe vorm je je visie?
  2. Hoe kies je je heads en cast?
  3. Hoe werk je samen met je acteurs in de voorbereiding en op de set?
  4. Hoe werk je samen met een producent en heads in de crew?
  5. Hoe ga je om met feedback en het uiteindelijke eindresultaat?

Wanneer je vragen hebt over deze cursus, kun je altijd terecht op het forum.

Over de expert

Pieter Kuijpers

Pieter Kuijpers is bekend als regisseur van onder meer Van God Los, TBS en Riphagen, en tevens oprichter van en producent bij Pupkin Film. Hiermee stond hij aan de wieg van zowel film- als televisie-producties, waaronder Feuten, Smeris en Bellicher.

Het leerplan

CineSud leden ontvangen korting en voordelen op alle aankopen binnen Cinecademy. Meer informatie