Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus! Couponcode
Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus!
  • Hidden

Filmidee (Fictie)

Van bierviltje naar waterdicht filmidee: de basis van je film. Door Anne Barnhoorn Deelnemen (€45.00 Excl. BTW)
€45.00 (Excl. 21% BTW)

Filmidee (Fictie)

Gratis met All-Access Pass

Elke film die is gemaakt is ooit begonnen als een idee van iemand;

een regisseur, producent, scenarioschrijver. Misschien kwam dit idee in een flits of was het een ‘zware bevalling’… het is ergens ontstaan. Wist je bijvoorbeeld dat het idee voor de film Memento (2000, Christopher Nolan) werd geboren tijdens een roadtrip die Christopher maakte met zijn broer Jonathan? Of dat Dick Maas zijn idee voor Amsterdamned (1988) uit een klein krantenbericht over een gevangene die met behulp van een duiker uit de Bijlmerbajes was ontsnapt haalde? In deze online course ‘filmidee (fictie)’ leer je in vijf modules hoe je tot een goed omschreven filmidee kunt komen.

Deelnemen

Over de cursus

“Wat maakt een film goed?”, is een vraag die vaak wordt gesteld aan filmmakers. Vaak zal het antwoord zijn dat een film pas goed is als alle processen en elementen op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken: van de uitzonderlijke acteerprestaties tot de dragende filmmuziek en van de duidelijke regievisie tot een uitgekiend distributieplan. Dit klopt zeker, maar wat ertoe heeft geleid dat dit alles bij elkaar werd gebracht is de basis van een film, hetgeen waar alles mee begon: het filmidee.

Elke film die is gemaakt is ooit begonnen als een idee van iemand;
een regisseur, producent, scenarioschrijver. Misschien kwam dit idee in een flits of was het een ‘zware bevalling’… het is ergens ontstaan. Wist je bijvoorbeeld dat het idee voor de film Memento (2000, Christopher Nolan) werd geboren tijdens een roadtrip die Christopher maakte met zijn broer Jonathan? Of dat Dick Maas zijn idee voor Amsterdamned (1988) uit een klein krantenbericht over een gevangene die met behulp van een duiker uit de Bijlmerbajes was ontsnapt haalde?

In deze online course ‘filmidee (fictie)’ leer je in vijf modules hoe je tot een goed omschreven filmidee kunt komen. De modules waaruit de course bestaat zijn:

  • En toen had je ineens een filmidee!
  • Welk hoofdpersonage past bij jouw film?
  • Wie is de tegenstander of het hoofdprobleem?
  • Wanneer en waar speelt het verhaal zich af?
  • Wat is het genre van je film en hoe kies je een goede titel?

Aan het eind weet je hoe je gedegen filmidee schrijft. In de opdrachten gaan we onder andere aan de slag met twee filmideeën. Het eerste filmidee mag een idee zijn dat al een tijdje bij je ‘op de plank’ ligt, het tweede zal vanuit de opdrachten tot stand komen.

Na de laatste module heb je twee complete filmideeen die je óf kunt pitchen óf van waaruit je een synopsis kunt gaan schrijven.

Wanneer je vragen hebt over deze cursus, kun je altijd terecht op het forum.

Over de expert

Anne Barnhoorn

Anne Barnhoorn is internationaal award winning scenarist van onder meer Aanmodderfakker, De Ontmaagding van Eva van End en Adios Amigos.

Het leerplan

Cursus Content

Modules Status
1

Het filmidee

2

Personages

3

Het hoofdprobleem

4

De arena

5

Genre en titel

CineSud leden ontvangen korting en voordelen op alle aankopen binnen Cinecademy. Meer informatie