Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus! Couponcode
Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus!
  • Hidden

Distributie en festivals (korte producties)

Alles over de (festival)distributie en -strategie van korte producties. Door Claire van Daal Deelnemen (€39.00 Excl. BTW)
€39.00 (Excl. 21% BTW)

Distributie en festivals (korte producties)

Gratis met All-Access Pass

Alles over festivaldistributie van korte producties.

Deelnemen

Over de cursus

Je hebt een korte film of documentaire (in elk genre en in elke stijl) gemaakt en wilt deze graag delen met de wereld. Waar dat tot pak ‘m beet 10 jaar geleden nog best ingewikkeld was, hebben de laatste jaren voor een complete revolutie op distributie- en festival-gebied gezorgd. Als je weet wat nodig is en waar kansen liggen, kun je zelf grotendeels je distributie verzorgen. Natuurlijk zijn er ook voordelen om de distributie uit handen te geven, maar de sleutel tot succes lag in ieder geval nog nooit zo dichtbij jezelf als nu.

In de eerste fase van deze cursus leer je meer over de mogelijkheden die er op distributie-gebied zijn. Hierbij kijken we naar traditionele media en platforms, zoals televisie, filmhuizen en bioscopen, maar ook naar (online) festivals en andere digitale en hedendaagse kanalen. Daarbij kijken we meteen naar de haalbaarheid van deze opties.
In de tweede fase leer je wat allemaal nodig is om je film in te sturen naar festivals en te presenteren aan sales agents, omroepen of platforms en geven we je handige tips & tricks om tot een maximaal resultaat te komen. Hierbij kijken we ook naar allerlei (gratis) digitale tools die voorhanden zijn.

Tot slot leggen we je uit wat belangrijk is wanneer je een strategie voor je film bepaalt, hoe je dit doet en geven we je nog een overzicht van toonaangevende festivals in binnen- en buitenland. Ook voorzien we je nog van tips om middels laagdrempelige podia je netwerk uit te breiden en in contact te komen met (mede)professionals, afgevaardigden van festivals, platformen en sales-agents.

De cursus is opgebouwd uit vijf modules:

  1. de mogelijkheden en kanalen die er zijn om je film te distribueren
  2. de unieke kansen en potenties in dit digitale tijdperk
  3. de basis van een goede presentatie
  4. het vormgeven van een strategie en hoe in te zenden naar festivals
  5. de wondere wereld van de festivals (en filmmarkten)

 

Wat krijg je?

  • lesmateriaal met opdrachten (39 pagina’s)
  • Per module een video waarin je tips, tricks, handvaten en inzichten wordt geboden om mee aan de slag te gaan (30 minuten)
  • BONUS: een 30 minuten durend interview over festivaldistributie en sales agents
  • BONUS: een case-study

Over de expert

Claire van Daal

Als programmeur Film & Televisie van het Nederlands Film Festival is Claire van Daal samen met haar collega Paulien Dresscher (Interactive) verantwoordelijk voor de vele films, series en interactieve projecten die we jaarlijks tijdens het Nederlands Film Festival zien.

Het leerplan

Cursus Content

Modules Status
1

De wondere wereld van de festivals (en filmmarkten)

2

De werkwijze van festivals

3

De basis van een goede presentatie (distributie-kit)

4

Het vormgeven van een strategie en hoe in te zenden naar festivals

5

Inside secrets

CineSud leden ontvangen korting en voordelen op alle aankopen binnen Cinecademy. Meer informatie