Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus! Couponcode
Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus!
  • Hidden

Begroten en financieren (documentaire)

Hoe begroot en waar financier je je documentaire? Door Bart Hölscher Deelnemen (€39.00 Excl. BTW)
€39.00 (Excl. 21% BTW)

Begroten en financieren (documentaire)

Gratis met All-Access Pass

In deze cursus leer je hoe je een begroting opstelt voor een documentaire en hoe je deze kunt financieren. Hoe kom je tot een begroting en dekkingsplan? Zijn er richtprijzen voor crew, faciliteiten en karakters? Wie zijn de (financiële) partners voor je project?

Deelnemen

Over de cursus

Het maken van films en documentaires is de laatste jaren steeds toegankelijker en laagdrempeliger geworden. Toch ontkomt zelfs een no-budget productie er niet aan enkele kosten te maken. Daarnaast zal ook die productie een goed pitchdossier met inzicht in de benodigde middelen moeten hebben om sponsoren en partners te overtuigen.

 

Een goed pitchdossier inclusief (globaal) begroting en dekkingsplan vormen eigenlijk de basis van je productie. In een beknopt overzicht vat je de elementen die je productie kenmerken samen. Zowel op inhoudelijk, stilistisch als zakelijk vlak. Je leert kernachtig te formuleren en ontdekt al doende je eigen unique selling points en sterktes en zwaktes. Je verkoopt je film op papier, en formuleert daarmee ook je eigen elevator pitch.

 

In de cursus Hoe maak je een pitch en filmplan (documentaire) heb je onder andere geleerd hoe je je artistieke keuzes, motivaties en distributieplan vormgeeft. In deze cursus leer je hoe je een begroting opstelt voor een documentaire en hoe je deze kunt financieren. Hoe kom je tot een begroting en dekkingsplan? En wie zijn de (financiële) partners voor je project?

 

In deze cursus duiken we dieper in de cijfertjes. Hoe begroot je nu een productie? Zijn er richtprijzen voor karakters, crew of faciliteiten? Hoe uitgebreid moet je begroting in eerste instantie al zijn? Vervolgens kijken we ook naar het dekkingsplan. Tot slot kijken we nog naar de concrete financieringsmogelijkheden in Nederland (en enkele opties daarbuiten) en bespreken we kort de waarde die deze kunnen hebben voor je project. Ook reiken we handvaten aan om specifiek extra financieringsbronnen te zoeken voor jouw project.

 

De cursus is opgebouwd uit vijf modules:

  1. De begroting en het dekkingsplan
  2. Hoe begroot je je documentaire op hoofdlijnen?
  3. Waar hou je rekening mee bij het opstellen van een begroting?
  4. Hoe maak je een goede begroting en effectief dekkingsplan?
  5. Welke opties voor financiering zijn er en hoe waardevol zijn ze?

Samen met de video’s per module krijg je zo een beeld van de onderwerpen die aan bod komen. Aan het eind kun je een eigen begroting en dekkingsplan opstellen, zowel op hoofdlijnen als in detail. Ook vind je in de digitale les-omgeving bij de cursus voorbeelden en formats terug en kun je eventueel je eigen ontwerpen vergelijken.

Wanneer je vragen hebt over deze cursus, kun je altijd terecht op het forum.

Over de expert

Bart Hölscher

Bart Hölscher is documentairemaker en bekend van onder meer Het zijn maar Duitsers, De laatste Titel en Vlamingen in Rome. Producties van Bart kwamen onder meer tot stand met steun van het Mediafonds, NPO Fonds en landelijke omroepen en fondsen uit Nederland, België en Duitsland

Het leerplan

CineSud leden ontvangen korting en voordelen op alle aankopen binnen Cinecademy. Meer informatie