Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus! Couponcode
Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus!
  • Hidden

Versterk specifieke vaardigheden en skills op gebied van fictie en documentaire, van regie tot pitchen en begroten.

Cursussen

Onze All-Access Pass: één prijs, alle cursussen.

Met onze All-Access Pass krijg je toegang tot alle huidige én toekomstige CineCademy cursussen en video's voor één vaste prijs per jaar.

Meer informatie

Distributie en festivals (korte producties)

Gratis met All-Access Pass Door Claire van Daal

In deze cursus leer je alles over de distributie(strategie) en sales voor korte films. Hierbij ligt de nadruk op festivaldistributie, maar komen ook VOD-diensten en overige media aan bod. Hoe bepaal je je strategie? Waar vind je sales-agents en hoe benader je key players in de industrie?

€39.00

Distributie en festivals (korte producties)

Door Claire van Daal Alles over de (festival)distributie en -strategie van korte producties. Deelnemen

Begroten en financieren (fictie)

Gratis met All-Access Pass Door Reinier Selen

In deze cursus leer je hoe je een begroting opstelt voor een fictiefilm (kort of lang) en hoe je deze kunt financieren. Hoe kom je tot een begroting en dekkingsplan? Zijn er richtprijzen voor crew, faciliteiten en locaties? Wie zijn de (financiële) partners voor je project?

€45.00

Begroten en financieren (fictie)

Door Reinier Selen Hoe begroot en financier je je fictiefilm? Deelnemen

Begroten en financieren (documentaire)

Gratis met All-Access Pass Door Bart Hölscher

In deze cursus leer je hoe je een begroting opstelt voor een documentaire en hoe je deze kunt financieren. Hoe kom je tot een begroting en dekkingsplan? Zijn er richtprijzen voor crew, faciliteiten en karakters? Wie zijn de (financiële) partners voor je project?

€39.00

Begroten en financieren (documentaire)

Door Bart Hölscher Hoe begroot en waar financier je je documentaire? Deelnemen

Hoe werk je samen met je heads en cast? (fictie)

Gratis met All-Access Pass Door Pieter Kuijpers

In de eerste fase van deze cursus kijken we naar de rol van de regisseur en hoe je vanaf de ontwikkeling van een filmplan komt tot een invulling van je cast en crew. Hoe bepaal je met wie je samenwerkt en met wie niet? Hoe vorm en communiceer je je visie? In de tweede fase kijken we naar het proces vanaf vlak voor het moment dat je gaat draaien tot het moment dat de film vertoond gaat worden. Hoe ziet het werken op een set eruit? Hoe ga je om met feedback? Ook kijken we specifiek naar de relatie tussen de regisseur en de producent.

€39.00

Hoe werk je samen met je heads en cast? (fictie)

Door Pieter Kuijpers De rol van de regisseur en de juiste keuze voor en goede band met je acteurs en heads. Deelnemen

Filmidee (Fictie)

Gratis met All-Access Pass Door Anne Barnhoorn

Elke film die is gemaakt is ooit begonnen als een idee van iemand;

een regisseur, producent, scenarioschrijver. Misschien kwam dit idee in een flits of was het een ‘zware bevalling’… het is ergens ontstaan. Wist je bijvoorbeeld dat het idee voor de film Memento (2000, Christopher Nolan) werd geboren tijdens een roadtrip die Christopher maakte met zijn broer Jonathan? Of dat Dick Maas zijn idee voor Amsterdamned (1988) uit een klein krantenbericht over een gevangene die met behulp van een duiker uit de Bijlmerbajes was ontsnapt haalde? In deze online course ‘filmidee (fictie)’ leer je in vijf modules hoe je tot een goed omschreven filmidee kunt komen.

€45.00

Filmidee (Fictie)

Door Anne Barnhoorn Van bierviltje naar waterdicht filmidee: de basis van je film. Deelnemen

Het filmverhaal (fictie)

Gratis met All-Access Pass Door Anne Barnhoorn

Als filmmaker heb je op dit moment waarschijnlijk een goed idee voor een film en wil je het nu verder gaan uitwerken. Om een synopsis of treatment te schrijven is het goed om te weten welke (min of meer) vaste structuur een verhaal heeft en hoe je deze structuur kunt gebruiken om de lezer voor je te winnen. In deze online course ‘verhaalstructuur (fictie)’ leer je dan ook in vijf modules wat er komt kijken bij het schrijven van een filmverhaal, hoe je vanuit een structuur het (film)verhaal kunt gaan schrijven en wat nog meer belangrijke zaken zijn waar je rekening mee dient te houden.

€45.00

Het filmverhaal (fictie)

Door Anne Barnhoorn Hoe kom je van je idee tot een verhaal (synopsis en treatment) en verhaalstructuur? Deelnemen

Pitch en filmplan (documentaire)

Gratis met All-Access Pass Door Bart Hölscher

In deze cursus wordt inzichtelijk waar een goed pitch-dossier aan dient te voldoen. Daarna kijken we hoe je dit verder uitwerkt naar een totaal filmplan. Denk hierbij aan inhoudelijke informatie, maar ook persoonlijke motivaties, doelgroepen en een distributieplan. Hierbij geven we je diverse voorbeelden en kijken we ook naar de meest gevraagde informatie bij fondsen. Het format dat je doorloopt, kun je toepassen op je eigen producties. Vanzelfsprekend is het hierbij belangrijk zelf de noodzakelijke accenten te leggen en het dossier van een persoonlijke touch te voorzien.

€39.00

Pitch en filmplan (documentaire)

Door Bart Hölscher Zonder goed filmplan, geen financiering én geen goede film. Hoe maak je deze voor documentaire? Deelnemen

Regievisie (fictie)

Gratis met All-Access Pass Door Remy van Heugten

Wat hebben wereldwijd geprezen filmmakers als Paul Verhoeven, Werner Herzog en Woody Allen met elkaar gemeen? Buiten het feit dat ze decennialang nationaal en internationaal gevierde films maken, onderscheiden ze zich van een groot deel van de regisseurs door een kenmerkende, eigenzinnige visie. Deze visie vertaalt zich niet alleen in de inhoud van de films, maar ook op stilistisch vlak. In deze online course ‘regievisie (fictie)’ leer je in zes modules hoe je tot een goede regievisie kunt komen.

€45.00

Regievisie (fictie)

Door Remy van Heugten Hoe kom je tot een goede regievisie voor je fictieproject? Deelnemen
recensie icoon
  • Inspirerend en leerzaam om te zien hoe grote regisseurs te werk gaan. Ruud - Regisseur Cursus De regisseur | relatie met heads en cast
  • De voorbeelden en heldere uitleg hebben me geholpen mijn pitch sterker te maken. Jascha - Verhalenverteller Cursus Pitchen en filmplan (documentaire)
  • De cursus gaf me nieuwe inzichten om mijn verhaal te structureren. Coen - Filmmaker Cursus Filmverhaal (fictie)
  • Essentiële praktische vaardigheden die ik nu met één muisklik kan leren. Kim - Documentairemaker Cursus Begroten en Financieren (documentaire)
CineSud is er voor alle filmmakers en filmliefhebbers.
We brengen professionals, nieuwe makers en publiek samen.
Meer informatie